Tuesday, November 22, 2016

Rychlý a jednoduchý fazolový salát (trochu netradičně)

Poslední dobou kvůli problémům se žaludkem hodně řeším výživu a protože většinu času trávím ve škole, vyrábím si jídla s sebou, takže pořád vymýšlím nové a nové recepty. O jeden jsem se s vámi chtěla podělit, protože je to taková vděčná rychlovka a dá se to jíst i studené, což je další vlastnost receptů, co teď vyhledávám, protože ve škole nemám možnost si je ohřívat. Většinou si fazolový salát dělám s ledovým salátem, rajčaty, kukuřicí apod., ale jednak ty věci teď nemůžu a druhak je to pro mě takové letní jídlo a jak se blíží zima, nemám na to chuť, takže jsem hledala nějakou alternativu. Tahle se mi zalíbila =)

vegan friendly ;)

Budete potřebovat:
  • půlku zralého avokádo
  • plechovku červených fazolí
  • rýži
  • cibuli (nebo méně dráždivou jarní cibulku)
  • podle preferencí kurkumu, řasu nebo nějaké zelené listí jako je rukola apod.
Postup:

Uvaříte rýži, takovou porci, na jakou jste zvyklí. Já ji vařila s kurkumou, jednak je zdravá, žaludku prospěšná a kromě toho dodá rýži netypickou žluto-oranžovou barvu (mám ráda svá jídla barevná =))). Propláchnete fazole (ten nálev se nejí!). Hotovou rýži pak smícháte asi s dvěma třetinami fazolí z plechovky (Co s tím zbytkem, že? Já vím. Vyzývám vás vymyslet nějaké originální řešení a můžete se podělit v komentářích =D), nakrájenou cibulkou a přidáte nějakou zeleň. Já to jedla s řasou, vůbec to nebylo špatné, ale pokud řasám nefandíte nebo neseženete, postačí i nějaká obyčejnější zeleň ;) Hotové jídlo můžete dát do krabičky, schovat do lednice a další den si pochvalovat, jak na sebe myslíte =))

No comments:

Post a Comment