Wednesday, March 30, 2016

Perfektní domácí krtkův dort

Veganský domácí krtkův dort, který chutnal každému, kdo ho ochutnal ;)

Suroviny:
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
lžička prášku do pečiva
lžička jedlé sody
špetka soli
hrnek sójového mléka
1/3 hrnku oleje (použila jsem slunečnicový)
3 lžíce kakaa

4 banány (stačily mi 2)

na krém:
2 plechovky kokosového mléka (albert) uložené na 24 hodin v lednici (stačila mi jedna)
vanilkový cukr
lžíce pudinkového prášku
hořká čokoláda

Pozn.: Použila jsem radši větší objem banánů a méně kokosového mléka, protože je dost tučné, ale záleží na vašich preferencích.

Postup:
Smícháme si sypké ingredience a vlejeme tekuté. Promícháme a vlejeme do dortové formy. Dáme péct na 25 minut na 180 stupňů.
Až se nám korpus upeče, vydlabeme vrchní patro asi centimetr do hloubky s tím, že nedlabeme asi tak centimetr od okraje. Vyložíme napůl rozkrojenými banány. (Banány jsem krájela na kolečka a stavěla do pyramidy, takže to pak vytvořilo krásný tvar krtince.)

Krém si uděláme následovně: Z plechovek budeme potřebovat jen tu tuhou část, takže tu tekutou vylejeme. Dáme si ji do mísy, přidáme vanilkový cukr, pudinkový prášek a vyšleháme do konzistence klasické šlehačky. Čokoládu si rozdrtíme na malé kousky a opatrně vmícháme do šlehačky. Šlehačku navrstvíme na korpus a posypeme rozdrobeným vydlabaným korpusem. Necháme aspoň hodinu ztuhnout v lednici a můžeme si užívat nejlepší dort na světě! :D ;) (Naprosto souhlasím!)

(Jak je patrné, recept není můj, ale autorku už jsem vlkužel nedohledala =( )

mňammňammňam 
(fotka ukradená zde)

No comments:

Post a Comment