Sunday, April 05, 2015

Fazolové kari

Psychická pohoda souvisí s fyzickým stavem, to vám asi řekne každý psycholog. A funguje to oběma směry, což je dobrá zpráva. Protože když se člověk cítí mizerně, může mu pomoct, když si zacvičí, začne pít víc vody nebo změní jídelníček. Říkala jsem si, že není špatný nápad sdílet některé recepty. Mamka dělá metabolic balance, takže, to co sdílím, je odsouhlaseno nutričním terapeutem ;) A protože mám poslední dobou náladu na hodně zdravé věci, jsou to vegan friendly recepty ;)

Fazolové kari

potřebujete:

2 plechovky červených fazolí
1 plechovku loupaných rajčat
cibuli podle chuti (dávala jsem 2)
kari
koření podle chuti (použila jsem červenou kari pastu, kdybyste to chtěli echt indické, většinou najdete garam masalu, kurkumu a koriandr)

postup: 

Je to vážně jednoduché a rychlé =) Propláchněte fazole, ten nálev v tom vážně nechcete. Na pánvi osmahněte cibuli. Přidejte rajčata. Fazole. A koření. Chvilku povařte. Podávajte s rýží nebo kuskusem. Já zvolila kuskus.


Mňam!

4 comments:

  1. Keďže práve prechádzam na veganskú stravu a akosi nemám veľa nápadov na rozmanité jedlá, recept ma potešil. :) Určite ho čoskoro vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne. :)

    ReplyDelete
  2. Tak to jsem ráda =) Určitě brzo přidám i další.

    ReplyDelete
  3. To je přesně ten recept, kde jsou možné nejrůznější modifikace :) Dříve jsem dělávala čočkové kari (taky se dá udělat a je dobré), tak jsem vyzkoušela i tohle - osobně jsem dala přednost rýži a bílým fazolím, a taky mi tam chybělo něco zeleného, tak jsem přidala čerstvý libeček, která to příjemně doladil :) Jinak do budoucna bych doporučila, ať píšeš i počet porcí, ne každý to má úplně v oku ;)

    ReplyDelete
  4. Vidíš, to mě vůbec nedošlo, jak je člověk zvyklý, že vaří pro 3 lidi =) Díky za tip ;)

    ReplyDelete